Hae sivuilta

Maastojuoksu - Lure Coursing 2008

kuva S.Lampola

18.10

Hailuodossa Täppä kisasi jo kolmatta kertaa ja nautti jälleen suunnattomasti rantahiekalla juoksemisesta. Voitto ja kolmas kennelpiirinmestaruus tulla tupsahti plakkariin. Mukana oli myös kaksi pohjoisen irlistä Heka ja Telma, mutta niiden into ei riittänyt kuin pari laukkaa lähtöviivalta - harmi!

Kokonaisuudessaan kausi 2008 on sujunut Täpällä tosi hyvin. Kokemus alkaa välillä näkyä suorituksissa, mutta kyllähän koirakin oppii tietyt lainalaisuudet maastojuoksussa...  Mahtavia suorituksiakin Täpältä nähtiin mm. Liedon kisassa ja EM-maastoissa. Ylistarossa ja Hailuodon alkuerässä se teki tosi tarkkaa ja laadukasta työtä. Kaikista kisoista edelleen yli 400 pistettä! Tästä on hyvä alkaa talvikauden viettoon.

13.9

Kuopion Kalakukkomaastoissa oli paikalla kolme irlistä, Täpän lisäksi Lyyli ja eka kertaa kisannut Fifi. Tällä kertaa Täpällä oli "kohellusjuoksua"  sekä alkuerässä että finaalissa. Nähtiin enemmän vauhtia kuin tiukkoja käännöksiä. Tosin poika teki yhden superhienon 180 asteen kurvauksen lähes paikallaan alkuerässä - se oli hienoa katsottavaa.

Juoksukavereista Lyyli nappasi voiton ja Fifi - ekakertalainen - tuli toiseksi. Täppä siis kolmas - saaden sekin pisteitä 455. Hauska päivä ja mukavat kisat.

Täppä got 455 points in Coursing in Kuopio-city and he was third in the race. "Girls" run better this time, Lyyli won and Fifi was second. We had very nice day.

24.8

Ylistarossa kisattiin Suomen mestaruuksista tutulla hiekkamontulla. Irliksiä oli paikalla vain kolme, joten me juostiin Vinttikoiraliiton mestaruudesta. "Oikeaan " suomen mestaruuteen olisi tarvittu kuusi osallistujaa. Paikalla olivat Täpän lisäksi Nepa ja Zaida eli meidän Em-joukkueemme kisasi taas kerran keskenään.

Tällä kerralla Täppä oli tarkin monenlaisten nousujen ja laskujen sekä erilaisten esteiden keskelle tehdyllä radalla. Finaalissa Zaidan kanssa Täppäkin loikkasi ison töyrään yli - onneksi jaloilleen eikä vammoja ole näkynyt. Vieheen perään mennään lyhyintä reittiä. Voitto heltisi nyt aika selvällä piste-erolla.

Finland's Coursing Championchips were in Ylistaro last weekend. The race was held in sand and dogs really loved it. There was only three IW's and Täppä became Coursing Champion of Finland's Sighthound Assosiation 2008. Our teammates Zaida and Nepa from European Championchips were in the race with Täppä.

Tracks were interesting going up and down and around little sandhills. Also trees in the middle of the track made more difficulty to runners.

17.5

Turun 40-vuotisjuhlajuoksuissa nähtiin hieno irliskisa. Neljän ensimmäisen loppupisteet olivat 22 pisteen sisällä, mikä kertoo hyvästä kunnosta ja tarkasta työskentelystä vaativalla kumpuilevalla pellolla, jossa oli ala- ja ylämäkiä. Tuomaritkin kehuivat irlisten suorituksia ja hyvää kuntoa " laukka piteni ja voimaa alettiin käyttää, kun tultiin ylämäkeen". Täppä teki tasaista työtä (yhden pisteen ero alkuerässä ja finaalissa) ja voitti tiukan kisan varmistaen samalla paikan Suomen EMM-joukkueessa, johon myös Ness, Zaida ja Lyyli pääsivät.

There was really good race by IWs at Lieto. First four did very good job and they seemed to be in good condition. Track was demanding, going up and down. Täppä was winner and he and his racemates Ness, Zaida and Lyyli are now qualified to Finnish coursing team to European Championchips in Sweden 2008.

10.5

Täppä aloitti kisakauden Suomi Cupissa Vesangalla. Paikalla oli 5 irlistä seitsemästä kisaan kutsutusta. Kisa oli tasainen ja pisteet finalisteilla hyvin lähekkäin toisiaan.  Täppä voitti tällä kertaa ja sai jo toisen kerran Cup-voittajan tittelin CVM-08 !

Täppä started his coursing season at Finnish Cup near Jyväskylä city. It is the race for the best dogs from year 2007. Täppä is now Finnish Cup Winner second time.